Sustainable Food Processing

Uczelnia
Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK)
Miasto, kraj
Seinäjoki, Finland
Czas trwania studiów
4 lata
Zakres programowy
Agriculture, General Engineering & Technology
Koszty studiowania
0 €
Język nauczania
English (ENG)
Rodzaj studiów
Bachelor
Rozpoczęcie studiów
2026-09-01
Zakończenie rekrutacji
2026-01-15
O programie
Wymagania rekrutacyjne
Możliwości kariery

As an Engineer of Sustainable Food Processing, you will get a holistic understanding of food systems. In your studies, you can follow the production of food from “field to fork”. You will understand food processing from many perspectives and for different raw materials, like vegetables, cereals, beverages as well as dairy and meat products. You will get a good foundation to work in various positions in the field of agri-food, like in production, quality control, research and development, in management positions, in sales and marketing or even as a founder of a company.

Also, the multidisciplinary and international SEAMK offers to the students of Agri-food Engineering the opportunity to expand their skills to the international agri-food industry.

Sustainable Food Processing studies at SEAMK are designed to meet the future requirements of agricultural production, food technology, food processing and packaging. Alongside full skillset of basic and natural sciences knowledge of engineering and agri-food processing, you will get strongly involved with process hygiene, automation and digitalisation. Also, sustainable management in agri-food business is essential part of the studies.

General competencies form the basis for professional activities, cooperation, and the development of expertise. General competencies include learning skills, ethical competence, cooperation skills, innovation skills, and internationalisation skills. In addition to the above-mentioned competencies, entrepreneurial skills and quality management skills are emphasised in the degree studies of SEAMK as competencies common to all.

Wymagania rekrutacyjne
  • Wypis ocen – jeśli wciąż się uczysz i dlatego nie masz jeszcze świadectwa ukończenia szkoły średniej, bardzo ważne jest załączenie wypisu. Szczegółowe informacje na temat sposobu wypełniania tego dokumentu oraz termin jego przesłania znajdziesz tutaj.
  • Świadectwo dojrzałości – w przypadku ukończenia szkoły średniej nie potrzebujesz wypisu ocen – wystarczy, że do formularza aplikacyjnego załączysz Świadectwo dojrzałości wraz ze świadectwem ukończenia liceum (bądź technikum).
Wymagania odnośnie języka angielskiego

Znajomość języka angielskiego można potwierdzić na jeden z poniższych sposobów:

  • IELTS - 6.0 
  • TOEFL - 60
  • Cambridge C1 Advanced - 169
Ważne wymagania

Rekrutacja na SeAMK dla osób w klasie maturalnej oraz osób, którę skończyły już szkołę średnią różni się procesem selekcji.

  1. Proces rekrutacji dla osób w klasie maturalnej (7 - 21 stycznia):

    Kandydaci są przyjmowani przy użyciu metody selekcji jaką jest International University of Applied Sciences (UAS) Exam. Egzamin wstępny ocenia zdolności kandydatów do studiowania na uniwersytetach nauk stosowanych. Egzamin ten nie zawiera żadnych materiałów do czytania ani zadań wstępnych, przeprowadzany jest online. Do wzięcia udziału w egzaminie należy posiadać ważny dokument tożsamości oraz certyfikat językowy z języka angielskiego.
     
  2. Proces rekrutacji dla osób, które ukończyły już szkołę średnią (1 sierpnia - 31 października):

    Przyjęcie na podstawie ocen ze świadectwa ukończenia szkoły średniej:
    Średnia ocen musi wynosić co najmniej 4.2.
    Oceny z matematyki i języka angielskiego muszą wynosić co najmniej 4.

    Osoby spełniające wymagania zostaną zaproszone do udziału w rozmowie kwalifikacyjnej online, która będzie sprawdzać motywację kandydata, jego zdolności do nauki oraz znajomość języka angielskiego.

Graduates from the programme may work in:

  • Food production
  • Quality control
  • Process development
  • Inspection
  • Supervision and teaching 

Possible positions for sustainable food processing engineers are:

  • Production supervisors
  • Process designers
  • Health inspectors
  • Quality controllers
  • Production managers